Kotivinkki

Suklaasavariini – joululta maistuva ranskalainen leivonnainen lumoaa nautiskelijat mehevyydellään

4 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
3 h 45 min
Suklaasavariini saa jouluista makua konjakilla, neilikalla ja tähtianiksella maustetusta kostutusliemestä. Viimeistele mehevä leivonnainen sesongin ihanimmilla hedelmillä.
0
0


Ainekset (15 annosta)

Suklaasavariini

  • 15 ghiivaa
  • 1 dlmaitoa
  • 2kananmunaa
  • 3 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • 100 gtummaa suklaata raasteena
  • 50 gvoita sulatettuna

Kostutusliemi

  • 2 dlappelsiinimehua
  • 2 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1tähtianis
  • 5neilikkaa
  • 2 rklkonjakkia

Lisäksi

  • erilaisia hedelmiä, kuten sitrushedelmiä, viikunoita ja luumuja
  • voita voiteluun
Tulosta

Suklaasavariini valmistetaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito-hiivaseos vaahtoon. Sekoita kulhossa suola, jauhot, kaakaojauhe ja suklaaraaste keskenään. Lisää kuivat aineet nesteeseen. Lisää voisula ja vaivaa taikinaa pari minuuttia. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  2. Voitele rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Anna taikinan kohota vielä noin 30 minuuttia.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  4. Kiehauta kaikki kostutusliemen aineet kattilassa. Siivilöi liemestä mausteet pois. Kaada kostutusliemi kakkuvuokaan ja anna savariinin maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Kumoa savariini tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä.

Vinkki!

Tarjoa savariinin kanssa ranskankermalla höystettyä kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »