Suklaapullat – somat pikkupitkot täytetään Nutellalla ja dipataan tummaan suklaaseen
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Nämä suklaapullat ovat kuin suklaanystävän todeksi muuttunut unelma. Sen lisäksi, että taikinasta löytyy kaakaojauhetta ja letin kiehkuroista Nutellaa, pullien kärjet dipataan sulatettuun suklaaseen.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja suola. Sekoita 6 dl jauhoja taikinaan ja jaa taikina kahtia.
Lisää toiseen taikinaan kaakao ja puolet rasvasta ja vaivaa, kunnes taikina on tasaisen ruskeaa. Lisää vaaleaan taikinaan ½ dl jauhoja ja loput rasvasta. Vaivaa tasaiseksi. Kohota taikinoita 30 minuuttia.
Kauli vaalea taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20 cm x 40 cm). Levitä hasselpähkinälevite tasaisesti taikinalevylle. Kauli tumma taikina samankokoiseksi levyksi ja nosta vaalean taikinalevyn ja levitteen päälle.
Leikkaa taikinasta noin 4 sentin levyisiä suikaleita. Leikkaa suikaleet vielä kolmeksi ohuemmaksi suikaleeksi, mutta jätä ne yläpäästä kiinni. Letitä suikaleet ja nipistä päät kiinni.
Nosta pikkupitkot leivinpaperin päälle pellille. Kohota pitkoja 30 minuuttia.
Voitele pitkot munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Dippaa pitkojen päät halutessasi sulatettuun suklaaseen ja pistaasi- tai vadelmarouheeseen.