Kotivinkki

Suklaapiiraat

0
0

Suklaapiiraat

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gmargariinia
  • 1 dlsokeria
  • 1luomukananmuna
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • rasvaa vuokien voiteluun

TÄYTE:

  • 200 gsuklaata
  • 1 rklöljyä
  • 1 dlvadelmahilloa
  • 3 dlmaustamatonta jogurttia
  • 2 tlvaniljasokeria (sokeria)

PÄÄLLE:

  • mantelirouhetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Nosta rasva ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Paloittele pehmennyt rasva. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää muna rasvaseokseen. Sekoita vehnäjauhoihin perunajauhot, kardemumma ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita se tasaiseksi.

3. Leivo taikina jauhotetulla alustalla tangoksi ja jaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi.

4. Voitele vuoat. Painele taikinapallot vuokiin sormin. Laita vuoat kylmään 20 minuutiksi ennen paistamista.

5. Paista leivospohjia uunin alaritilätasolla 200 asteessa 15–28 minuuttia.

6. Irrota leivospohjat vuoistaan varovasti, kun ne ovat vielä vähän lämpimiä.

7. Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja lisää öljy joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi.

8. Sekoita suklaan joukkoon jogurtti ja vaniljasokeri. Lisää halutessasi sokeria. Nosta seos jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

9. Jaa vadelmahillo leivospohjille. Lisää päälle suklaaseosta ja ripottele pinnalle mantelirouhetta.

Vinkki!

Voit valmistaa leivospohjat valmiiksi 2–3 päivää ennen niiden täyttämistä. Säilytä leivospohjat jääkaapissa tiiviisti suljetussa rasiassa. Voit myös pakastaa leivospohjat.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä