Suklaamousse ja karpalokiisseli

24 h 35 min
3
0

Suklaamousse ja karpalokiisseli

GL
0
3
Teksti Jaakko Nuutila
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gtummaa suklaata
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlkuohukermaa

Kiisseli

  • 10 dlkarpalomehua
  • 3 rklperunajauhoja

Tee näin

24 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista suklaamousse edellisenä päivänä. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää joukkoon keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen. Sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon varovasti kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Anna moussen hyytyä jääkaapissa.

Mittaa maun mukaiseksi sokeroitu karpalomehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota perunajauhot vesitilkkaan ja lisää kuumaan mehuun, nosta liedelle, anna pulpahtaa muutaman kerran ja jäähdytä.

Lusikoi karpalokiisseliä lautasille ja aseta lautasille kuumaan veteen kastetulla isolla lusikalla tehty kuula suklaamoussea. Koristele suklaamousseannos karpaloilla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä