Kotivinkki

Suklaamarengit

1 h 45 min
0
0

Suklaamarengit

Pinnalta rapeat ja sisältä tahmeat suklaamarengit vievät kielen mennessään.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 4 kplkananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 100 gtummaa suklaata

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Erottele kananmunista valkuaiset. Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Käytä keltuaiset muuhun leivontaan tai ruoanvalmistukseen.
 

2. Lisää sokeri valkuaiskulhoon. Vatkaa sokeri ja valkuainen kovaksi vaahdoksi, noin 10 minuutin ajan.
3. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla teholla mikroaaltouunissa. Jäähdytä suklaa noin kädenlämpöiseksi ja lisää se marenkivaahtoon. Sekoita varovasti käännellen.
 

4. Pursota tai lusikoi marengista isoja kekoja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia. Suklaamarengit ovat kypsiä, kun ne ovat kevyitä ja irtoavat helposti leivinpaperista.

Katso myös nämä!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä