Maku

Suklaakinuskipalat

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Suklaakinuskipalat ovat vastustamattomia: keksipohjalle levitetään itse keitetystä kinuskista ja tummasta suklaasta valmistettu täyte! Makeat suklaakinuskipalat voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä herkkupalat säilyvät viileässä ainakin viikon.
4
2
Julkaistu: 23.11.2009


Ainekset (60 kpl)

Pohja

  • 300 gdigestivekeksejä
  • 125 gvoita

Kuorrutus

  • 3 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 100 gtummaa suklaata
Tulosta

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja kaada se keksimurskan joukkoon koneen käydessä. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos leivinpaperin päälle reunalliseen astiaan esim. uunipannuun ja taputtele paistinlastalla tasaiseksi levyksi (noin 30 × 35 cm). Nosta kylmään, jotta pohja tiivistyy.

Sekoita kattilassa vispikerma ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hyvin miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 20–30 minuuttia.

Tee kinuskikoe: pudota tippa kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Kun tippa jähmettyy, kinuski on valmista.

Nosta valmis kinuski liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Älä enää keitä.

Kaada kinuski keksipohjan päälle ja kallistele uunipannua niin, että kinuski levittyy tasaisesti. Voit myös levittää varovasti veitsellä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten kylmään.

Leikkaa jähmettynyt suklaakinuskilevy pieniksi makupaloiksi. Tarjoa jälkiruokana espresson tai vahvan kahvin seurana. Kun kuorrutus on kovettunut, lado suklaakinuskileivokset leivinpaperisuikaleiden kanssa kerroksittain tiiviiseen rasiaan. Leivokset säilyvät näin jääkaapissa ainakin viikon.

2 kommenttia