Maku

Suklaakeksit ilman jauhoja – ihanan tahmeat cookiet ovat suklaafanin suosikkiherkku

23 min
GL
3.89
0

Suklaakeksit kokonaan ilman vehnäjauhoja? Onnistuu! Suussasulavat viiden raaka-aineen keksit ovat superhelppoja ja nopeita valmistaa. Kokeile sinäkin!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (30 kpl)

  • 2 ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 2valkuaista
  • 1 ½ dl (100 g)suklaahippuja tai tummaa suklaata rouhittuna

Tee näin

23 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN8 min

Suklaakeksit ilman jauhoja leivotaan näin:

  1. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa.
  2. Erottele munanvalkuaiset. Sekoita valkuaiset kuivien aineiden joukkoon.
  3. Lisää suklaahiput tai -rouhe taikinaan.
  4. Nostele lusikalla löysähköstä taikinasta pellille pieniä (noin ½ rkl) kasoja. Keksit leviävät paistettaessa, joten jätä niiden väliin reilusti tilaa.
  5. Paista keksit 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä hyvin ennen irrotusta.

Vinkki!

Suklaakeksit ovat parhaimmillaan hieman raakoina ja tahmeina.

MITÄ PIDIT?
3.89