3,7(34)
Suklaakeksit ilman jauhoja – ihanan tahmeat cookiet ovat suklaafanin suosikkiherkku
Gluteeniton
23 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 8 min
Suklaakeksit kokonaan ilman vehnäjauhoja? Onnistuu! Suussasulavat viiden raaka-aineen keksit ovat superhelppoja ja nopeita valmistaa. Kokeile sinäkin!
Julkaistu 20.9.2019
Maku
Reseptin ainekset 30 kpl
2 ½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
½ dltummaa kaakaojauhetta
2valkuaista
1 ½ dl (100 g)suklaahippuja tai tummaa suklaata rouhittuna

Suklaakeksit ilman jauhoja leivotaan näin:

  1. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa.
  2. Erottele munanvalkuaiset. Sekoita valkuaiset kuivien aineiden joukkoon.
  3. Lisää suklaahiput tai -rouhe taikinaan.
  4. Nostele lusikalla löysähköstä taikinasta pellille pieniä (noin ½ rkl) kasoja. Keksit leviävät paistettaessa, joten jätä niiden väliin reilusti tilaa.
  5. Paista keksit 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä hyvin ennen irrotusta.

Vinkki!

Suklaakeksit ovat parhaimmillaan hieman raakoina ja tahmeina.

6 kommenttia