Suklaakeksit ilman jauhoja – ihanan tahmeat cookiet ovat suklaafanin suosikkiherkku
23 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
8 minSuklaakeksit kokonaan ilman vehnäjauhoja? Onnistuu! Suussasulavat viiden raaka-aineen keksit ovat superhelppoja ja nopeita valmistaa. Kokeile sinäkin!
GL
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.9.2019

Suklaakeksit ilman jauhoja – ihanan tahmeat cookiet ovat suklaafanin suosikkiherkku
Reseptin ainekset (30 kpl)
- 2 ½ dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- ½ dltummaa kaakaojauhetta
- 2valkuaista
- 1 ½ dl (100 g)suklaahippuja tai tummaa suklaata rouhittuna
Suklaakeksit ilman jauhoja leivotaan näin:
- Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa.
- Erottele munanvalkuaiset. Sekoita valkuaiset kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää suklaahiput tai -rouhe taikinaan.
- Nostele lusikalla löysähköstä taikinasta pellille pieniä (noin ½ rkl) kasoja. Keksit leviävät paistettaessa, joten jätä niiden väliin reilusti tilaa.
- Paista keksit 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä hyvin ennen irrotusta.
Vinkki!
Suklaakeksit ovat parhaimmillaan hieman raakoina ja tahmeina.

Gluteenittomat piparminttu-suklaakeksit
Kotivinkki

Toffeetäytteiset suklaakeksit
Maku

Kahvipapu-suklaakeksit
Maku

Suklaakeksit – pinnalta rapeita, sisältä sopivan sitkeitä ja tietysti täydellisen suklaisia!
Meillä kotona

Maapähkinävoitäytteiset suklaakeksit
Maku

Mutakakku – takuuvarma suklainen herkku
Maku

Amerikkalaiset suklaamuffinit – näitä pehmeitä ja meheviä leivonnaisia on mahdoton vastustaa!
Maku

Suklaamousse ilman kermaa – uskomaton jälkkäriherkku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta
Maku