Suklaakeksit ilman jauhoja – ihanan tahmeat cookiet ovat suklaafanin suosikkiherkku
Gluteeniton
23 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 8 min
Suklaakeksit kokonaan ilman vehnäjauhoja? Onnistuu! Suussasulavat viiden raaka-aineen keksit ovat superhelppoja ja nopeita valmistaa. Kokeile sinäkin!

Reseptin ainekset 30 kpl
2 ½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
½ dltummaa kaakaojauhetta
2valkuaista
1 ½ dl (100 g)suklaahippuja tai tummaa suklaata rouhittuna
Suklaakeksit ilman jauhoja leivotaan näin:
- Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa.
- Erottele munanvalkuaiset. Sekoita valkuaiset kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää suklaahiput tai -rouhe taikinaan.
- Nostele lusikalla löysähköstä taikinasta pellille pieniä (noin ½ rkl) kasoja. Keksit leviävät paistettaessa, joten jätä niiden väliin reilusti tilaa.
- Paista keksit 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä hyvin ennen irrotusta.
Vinkki!
Suklaakeksit ovat parhaimmillaan hieman raakoina ja tahmeina.