Maku

Suklaakastike (Csokoládémártás)

30 min
0
0

Suklaakastike (Csokoládémártás)

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 120 gtummaa suklaata
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 4 tlvanilliinisokeria
  • 3 dltäysmaitoa
  • 1 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 dltäysmaitoa (kylmää)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.

Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit.

Kuumenna 2 litran kattilassa 2 dl maidosta.

Yhdistä kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon loppu maito kylmänä. Kääntele seos suklaan joukkoon.

Sekoita suklaaseos keltuaisvaahtoon ja lisää vatkaten kuumaan maitoon.

Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen.

Kääntele suklaaseoksen joukkoon vaahdotettu kerma rommia (voit käyttää Gundelin ohukaisista jäänyttä rommin loppua rusinoiden liotusrommista).

Tarjoa kuohkeaa kastiketta pähkinätäytettyjen Gundelin ohukaisten ja tokaijin kera.

*Pikakastikkeen saat kaupan valmiista vaahdotettavasta suklaakastikkeesta, jonka maustat rommilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä