Maku

Suklaakastike (Csokoládémártás)

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
0
0
Julkaistu: 7.9.2012


Ainekset (12 annosta)

  • 120 gtummaa suklaata
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 4 tlvanilliinisokeria
  • 3 dltäysmaitoa
  • 1 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 dltäysmaitoa (kylmää)
Tulosta

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.

Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit.

Kuumenna 2 litran kattilassa 2 dl maidosta.

Yhdistä kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon loppu maito kylmänä. Kääntele seos suklaan joukkoon.

Sekoita suklaaseos keltuaisvaahtoon ja lisää vatkaten kuumaan maitoon.

Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen.

Kääntele suklaaseoksen joukkoon vaahdotettu kerma rommia (voit käyttää Gundelin ohukaisista jäänyttä rommin loppua rusinoiden liotusrommista).

Tarjoa kuohkeaa kastiketta pähkinätäytettyjen Gundelin ohukaisten ja tokaijin kera.

*Pikakastikkeen saat kaupan valmiista vaahdotettavasta suklaakastikkeesta, jonka maustat rommilla.

Kommentoi »