Kotivinkki

Suklaakakku italialaisittain

0
0

Suklaakakku italialaisittain

Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 dlleivontamargariinia tai voita
  • 200 gtummaa suklaata
  • 4kananmunan keltuaista
  • 3 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 4munanvalkuaista

korppujauhoja

    Tee näin

    {
    AKTIIVINEN
    PASSIIVINEN


    1. Kuumenna juokseva leivontarasva tai voi kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa rasvan joukkoon.
    2. Voitele ja jauhota korppujauholla halkaisijaltaan 21 cm:n tai 18 cm:n kokoinen irtopohjavuoka. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.
    3. Vaahdota kananmunankeltuaiset, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Vatkaa joukkoon perunajauhot. Lisää valuva suklaa taikinaan.
    4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan puukauhallinen kerrallaan. Sekoita varovasti.
    5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.
    6. Jäädytä kakku. Irrota se vuoasta ja kumoa tarjoiluastialle.
    7. Koristele kakku esimerkiksi tomusokerilla, marengeilla, marjoilla ja suklaalastuilla.
    8. Tarjoile kakku viritetyn jäätelön kanssa tai marjojen ja kermavaahdon kera.
    VIRITETTY VANILJAJÄÄTELÖ
    1 l vaniljajäätelöä
    4 dl maustamatonta jogurttia
    2 tl sitruunamehua
    1. Paloittele jäätelö kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä.
    2. Sekoita notkean jäätelön joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja vadelmahillo.
    3. Kaada seos kannelliseen astiaan ja laita se pakastimeen.
    4. Anna jäätelön kohmettua pari tuntia ennen tarjoilua.

    MITÄ PIDIT?
    0
    Katso myös nämä