Ruoka
Maku

Suklaahippuskonssit

20 min
5
0

Suklaahippuskonssit

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos
Perinteiset skonssit maistuvat myös makeina versioina, kun sekaan laittaa maitosuklaarouhetta. Suklaahippuskonssit on helppo valmistaa, kunhan muistaa olla vaivaamatta liikaa.

Ainekset (16 kpl)

  • 450 gvehnäjauhoja
  • 85 gvoita (jääkylmänä)
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlkermaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 100 gmaitosuklaata
  • 1 0kanamunaa voiteluun

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Leikkaa kylmä voi kuutioiksi, voit antaa voikuutioiden olla hetken esimerkiksi pakastimessa. Siivilöi jauhot voikuutioiden sekaan, lisää myös sokeri. Nypi taikina kylmillä käsillä nopeasti murumaiseksi seokseksi, voit käyttää myös monitoimikonetta. Varo tällöin ylityöstämästä taikinaa. Lisää leivinjauhe ja sekoita joukkoon. Lisää kylmä kerma ja maito kerralla joukkoon, sekoita nopeasti ja kevyesti sitkeäksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinaa kevyesti ja vain muutaman kerran, kunnes siitä tulee hieman kiinteämpää. Painele tai kauli taikina 1-2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä 5 cm kokoisia skonsseja esimerkiksi keksimuotilla tai lasin pohjalla (teräväreunaisempi keksimuotti sopii paremmin). Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Nosta skonssit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, anna seistä n. 10 minuutin ajan. Voitele skonssit munalla ja paista uunissa n. 10 minuutin ajan. Tarjoile esimerkiksi hillon ja teen kanssa lämpiminä tai jäähdytettyinä. Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

MITÄ PIDIT?
5