Maku

Suklaahippumuffinit

30 min
0
2

Suklaahippumuffinit

Sunnuntaibrunssille sopivat muffinit ovat vain himppusen makeita, mutta sitäkin herkullisempia. Siinä ohessa ne tarjoavat aimoannoksen täysjyvää. Ja tietysti suklaata!
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 3 dltäysjyväspelttijauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/2 kplbanaania (kypsä ruskeapilkkuinen)
  • 3 rklhunajaa (enemmän halutessa)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3/4 dlmaitorahkaa
  • 1/2 tljauhettua kanelia
  • 50 gtummaa suklaata (väh. 70-prosenttista)
  • 1 kplkananmuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja kaneli kulhossa. Toisessa kulhossa tilsi puolikas banaani soseeksi haarukalla. Lisää kananmunat, öljy, hunaja ja maitorahka. Vispaa sekaisin. Lisää kosteat aineet kuiviin ja sekoita juuri ja juuri sekaisin. Lisää karkeasti pilkottu suklaa ja sekoita nopeasti. Lusikoi kuuteen paperiseen muffinivuokaan muffinipellin koloihin tai käytä pahvisia, tukevia muffinivuokia sellaisenaan. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes muffinit ovat saaneet hieman väriä.

Vinkki!

Pahviset muffinivuoat pitävät muffinit koossa ilman muffinipellin tukea. Paperisten muffinivuokien kanssa muffinipellin käyttö on suositeltavaa. Lisää hunajan määrää tai ripauta taikinaan pari ruokalusikallista intiaani- tai kookossokeria, jos pidät makeammasta. Voit myös käyttää koko banaanin ja vähentää vastaavasta maitorahkan määrää.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä