4,5(2)
Suklaahippumuffinit
30 min
Sunnuntaibrunssille sopivat muffinit ovat vain himppusen makeita, mutta sitäkin herkullisempia. Siinä ohessa ne tarjoavat aimoannoksen täysjyvää. Ja tietysti suklaata!
17.1.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 kpl
3 dltäysjyväspelttijauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlruokasoodaa
1/2 kplbanaania (kypsä ruskeapilkkuinen)
3 rklhunajaa (enemmän halutessa)
2 rklrypsiöljyä
3/4 dlmaitorahkaa
1/2 tljauhettua kanelia
50 gtummaa suklaata (väh. 70-prosenttista)
1 kplkananmuna

Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja kaneli kulhossa. Toisessa kulhossa tilsi puolikas banaani soseeksi haarukalla. Lisää kananmunat, öljy, hunaja ja maitorahka. Vispaa sekaisin. Lisää kosteat aineet kuiviin ja sekoita juuri ja juuri sekaisin. Lisää karkeasti pilkottu suklaa ja sekoita nopeasti. Lusikoi kuuteen paperiseen muffinivuokaan muffinipellin koloihin tai käytä pahvisia, tukevia muffinivuokia sellaisenaan. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes muffinit ovat saaneet hieman väriä.

Pahviset muffinivuoat pitävät muffinit koossa ilman muffinipellin tukea. Paperisten muffinivuokien kanssa muffinipellin käyttö on suositeltavaa.Lisää hunajan määrää tai ripauta taikinaan pari ruokalusikallista intiaani- tai kookossokeria, jos pidät makeammasta. Voit myös käyttää koko banaanin ja vähentää vastaavasta maitorahkan määrää.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo