Maku

Suklaaglögi

25 min
4.5
0

Suklaaglögi

MA
MU
0
4.5
Täydellisen täyteläinen suklaaglögi saa makua rypälemehusta ja tummasta suklaasta. Viimeistele tuhti suklaaglögi pehmeiksi sulavilla vaahtokarkeilla ja nautiskele pakkaspäivänä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 dlrypäletäysmehua
  • 100 gtummaa suklaata (raastettuna, maidotonta)
  • 1 1/2 dlrusinoita
  • 3 rklmuscovadosokeria
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Tarjoiluun

  • 5 rklrommia (tai portviiniä, halutessa)
  • 1 dlvaahtokarkkeja

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista suklaaglögi näin:

Kiehauta mehu. Vispilöi joukkoon suklaa. Lisää muut aineet. Siirrä levyltä ja hauduta kannen alla ainakin 15 min.

Poista mausteet reikäkauhalla.

Terästä suklaaglögi rommilla tai portviinillä ja lämmitä varovasti.

Koristele suklaaglögi vaahtokarkeilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä