0(0)
Taivaallisen tahmea suklaafudgepiirakka – mitä suklaisempaa, sen parempaa!
5 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 50 min
Kirpeät puolukat ja nokare kermavaahtoa täydentävät suloisen herkkuhetken. Kuka voisi vastustaa suklaafudgepiirakkaa?
15.11.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
2½ dlvehnäjauhoja
1½ dltomusokeria
½ dlkaakaojauhetta
¼ tlsuolaa
125 gvoita
1muna
voita voiteluun
Suklaafudgetäyte
2 dlkuohukermaa
50 gvoita
1½ dlvaaleaa siirappia
200 gmaitosuklaata
200 gtummaa suklaata
Lisäksi
1–2 dlpuolukoita (tuore tai pakaste)
2 dlkuohu- tai vispikermaa

Suklaafudgepiirakka – ohje:

  1. Mittaa vehnäjauhot, tomusokeri, kaakaojauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Paloittele voi joukkoon ja sekoita murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi. Voitele piirakkavuoka (ø 26 cm).
  3. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä. Käännä taikina paperin avulla piirakkavuokaan ja irrota paperi. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Laita pala alumiinifoliota ja kuivattuja herneitä tai paistokuulia pohjan päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia. Ota kuulat ja folio pois ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Mittaa kerma, voi ja siirappi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Rouhi suklaat karkeasti. Ota kermaseos liedeltä ja lisää suklaarouhe. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada täyte pohjalle ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Viimeistele puolukoilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja tarjoa piirakan kera.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.