Kotivinkki

Suklaa-vadelmamoussekakku

0
0

Suklaa-vadelmamoussekakku

Teksti Kotivinkki
Tulosta
Mainos

Ainekset

POHJA:

  • 2luomukananmunaa
  • ¾ dlsokeria
  • ¾ dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

KOSTUTUKSEEN:

  • ½ dlvadelmamehua

TÄYTE:

  • 1Vadelmamousse
  • 4liivatelehteä
  • 200 gpakastevadelmia
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 dlsokeria
  • 3 rklvadelmamehua liivatteiden liottamiseen

TÄYTE:

  • 2Suklaamousse
  • 3liivatelehteä
  • 150 gtummaa suklaata
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 rklvadelmamehua liivatteiden liottamiseen

KORISTELUUN:

  • pyöreitä suklaakarkkeja
  • vadelmia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos munavaahtoon.

4. Paista pohjaa uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Jäähdytä pohja.

5. Kostuta pohja vadelmamehulla.

VADELMAMOUSSETÄYTE

1. Laita liivatteet kylmään veteen.

2. Sulata vadelmat pakkauksen ohjeen mukaisesti. Säästä muutama vadelma kakun koristeeksi. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella.

3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon vadelmasose ja sokeri.

4. Kuumenna vadelmamehu, puristele liivatteet ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateseos nauhana vadelmaseokseen.

SUKLAAMOUSSETÄYTE

1. Laita liivatteet kylmään veteen.

2. Sulata suklaa vesihauteessa.

3. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

4. Kuumenna vadelmamehu, puristele liivatteet ja liuota ne mehuun.

5. Sekoita liivate nauhana suklaaseokseen.

6. Levitä suklaamousse pohjan päälle. Levitä vadelmamousse suklaamoussen päälle.

7. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Peitä kakku kelmulla.

8. Koristele kakku ennen tarjoilua vadelmilla, suklaakarkeilla ja -rouheella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä