Suklaa-punajuurimuffinssit ja mascarponekuorrutus

0
0

Suklaa-punajuurimuffinssit ja mascarponekuorrutus

Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 4 dlpunajuuria
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 kplkananmuna
  • 3/4 dlöljyä (esim. mietoa rypsiöljyä)
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/8 tlsuolaa

Kuorrutus

  • 150 gtummaa suklaata
  • 1 rklvoita
  • 100 gmascarponejuustoa
  • 1 rklsokeria
  • ripaus 0suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä punajuurikuutioita 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta ja anna jäähtyä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Sekoita punajuurisoseeseen kermaviili. Vatkaa joukkoon kananmuna ja öljy. Lisää seokseen sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri.

Yhdistä eri kulhossa jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikina muffinssipellille paperisiin kuppeihin. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 18-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Riko suklaa paloiksi. Laita suklaapalat ja voi keraamiseen tai metalliseen kulhoon. Nosta kulho höyryävän vesikattilan päälle ja sekoittele kunnes suklaa ja voi on sulanut.

Sekoita sulanut suklaa mascarponejuustoon. Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa. Levitä kuorrutus muffinssien päälle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä