Maku

Suklaa-porkkanakakku

1 h 15 min
4
2

Suklaa-porkkanakakku

KA
2
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 225 gporkkanaa (raastettuna)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 2 kplmunaa
  • 175 gtummaa suklaata
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria

Väliin

  • 1 1/2 dlhedelmähilloa (aprikoosi)

Päälle

  • 400 gtuorejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 3 rkllimettimehua
  • 100 gtummaa suklaata (sulatettuna)

Sokerikuorrutetut koristeet

  • 1 dlsokeria
  • 1 kplvalkuaista
  • 100 gananaskirsikkaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Kastele pestyt ja kuivatut ananaskirsikat valkuaisessa ja sen jälkeen sokerissa. Aseta leivinpaperille kuivumaan. Halutessasi voit toimia samoin myös ruusunlehtien kanssa.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vatkaa keskenään sokeri ja öljy ja lisää munat yksitellen sekoittaen. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi kakkutaikinaan. Lisää porkkanaraaste sekoittaen. Sulata suklaa, jäähdytä se ja lisää kevyesti nostellen kakkutaikinan joukkoon.
Kumoa taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise kakku leveyssuunnassa kahtia. Levitä väliin aprikoosihillo.
Yhdistä keskenään tuorejuusto, siivilöity tomusokeri, limetinmehu ja sulatettu suklaa. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaa-tuorejuustoseoksella ja koristele sokerikuorrutetuilla ananaskirsikoilla ja ruusunterälehdillä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä