Maku

Suklaa-pistaasikuppikakut

1 h
0
0

Suklaa-pistaasikuppikakut

Näistä kuppikakuista ei puutu suklaan makua tai pistaasin rousketta. Kaiken kruunaa ihana pistaasikuorrutus!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Muffinit

  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlsokeria
  • 90 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlmaitoa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 dlpistaaseja rouhittuina (kuorittuja)

Pistaasikuorrute

  • 1 dlpistaaseja (kuorittuina)
  • 100 gvoita
  • 5 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklmaitoa

Lisäksi

  • 50 gtummaa suklaata
  • pistaasia rouhittuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Ota muna ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele 12-koloinen muffinivuoka. Käytä koloissa paperisia vuokia.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sokeri.

Toisessa kulhossa yhdistä muna, maito ja voisula.

Rouhi pistaasit ja tumma suklaa karkeasti. 

Yhdistä märät aineet kuiviin, lisää sekoituksen lopussa pistaasi ja suklaa. Lopeta sekoittaminen heti kun ainekset alkavat olla sekoittuneet toisiinsa.

Annostele taikina koloihin niin että jätät kolot noin puolilleen. Paista uunissa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ensin vuoassa, sitten ritilällä.

Valmista kuorrute. Mittaa kuoritut pistaasit monitoimikoneeseen, jauha hienoksi jauheeksi. Vaahdota pehmeä voi tomusokerin kanssa vaahdoksi (lisää tomusokeria vähän kerrallaan). Lisää joukkoon pistaasijauhe ja maito, vatkaa tasaiseksi. Pursota kuorrutetta reilusti leivosten päälle. Sulata tumma suklaa ja valuta kuorrutteen päälle. Viimeistele pistaasirouheella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä