Maku

Suklaa-passiokääretorttu

30 min
3.3
0

Suklaa-passiokääretorttu

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlohratärkkelystä
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 5 kplpassionhedelmää
  • 1 kplbanaania (soseutettuna)
  • 1 kpllimettiä
  • 2 rklsokeria

Koristeluun

  • 1 dlsuklaakastiketta
  • 1 dlsuklaamakeisia (Wiener nougat)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Tasoita pinta.
Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Sokeroi pinta ja kumoa leivinpaperille. Peitä kakku kostutetulla pyyhkeellä ja anna jäähtyä.
Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisukset vaahdon joukkoon. Lisää joukkoon soseutettu banaani sekä sokeri. Raasta pestyn limetin kuori ja purista mehu. Lisää ne täytteeseen.
Levitä täyte kylmän pohjan päälle. Kääri torttu paperin avulla napakalle rullalle. Tarjoa heti tai nosta hetkeksi viileään tekeytymään.
Koristele kääretorttu juuri ennen tarjoilua valmiilla suklaakastikkeella ja rouhituilla Wiener nougat-makeisilla.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä