Suklaa-pähkinämousse
Ainekset
- 100 gtummaa suklaata
- 25 gvoita tai margariinia
- 1luomukananmunan keltuainen
- (1 rkl konjakkia)
- 1luomukananmunan valkuainen
- 1 rklhasselpähkinärouhetta
- 1½ dlvispikermaa
KORISTELUUN:
- hasselpähkinöitä
Tee näin
1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä.
2. Erottele kananmunien keltuainen ja valkuainen.
3. Lisää keltuainen suklaaseokseen voimakkaasti vatkaten. Sekoita pähkinärouhe joukkoon. Lisää seokseen halutessasi konjakki. Jäähdytä seos.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Sekoita kerma- ja valkuaisvaahdot suklaaseokseen varovasti.
5. Laita mousse pursotinpussiin ja nosta se jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.
6. Pursota mousse pieniin annoskippoihin, esimerkiksi espressokuppeihin.
7. Koristele annokset hasselpähkinöillä.
Valmista suklaamoussea reilumpi annos valmiiksi paria päivää ennen tarjoilua, mutta säilytä se hyvin suljetussa rasiassa tai jääkaapissa.