Suklaa-pähkinäkakkuainekset

1 h 5 min
0
0

Suklaa-pähkinäkakkuainekset

Isoja ja pieniä leipureita ilahduttaa valmis kakkusekoitus, johon leivontahetkellä lisätään vain munat, rasva ja neste. Tämän jouluisen ruokalahjan voi purkittaa jo viikkoja ennen h-hetkeä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Purkkiin

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlmuscovadosokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 70 ghasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 75 gtummaa suklaata (rouhittuna)
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 4 kplmunaa
  • 150 gvoita (sulatettuna)
  • 2 dlkevytmaitoa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Mittaa 0,75 litran vetoiseen lasipurkkiin jauhot, sokeri leivinjauhe, pähkinät, suklaa, kardemumma ja vaniljasokeri. Laita kansi kiinni ja kääräise nauha ympärille.

Kirjoita kakkuainesten mukaan valmistusohje kauniiseen pahvikorttiin.

Kumoa kakkuseos kulhoon. Lisää 4 munaa, 150 g sulatettua voita ja 2 dl maitoa. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran rengasvuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Voit halutessasi koristella valmiin suklaa-pähkinäkakun tomusokerilla tai sokerivesikuorrutuksella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä