Maku

Suklaa-marsipaanitaatelit

12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
0
0
Julkaistu: 17.10.2005


Reseptin ainekset (20 kpl)

  • 200 gkuivattuja taateleita (kivetön)
  • 125 gmarsipaania
  • 150 gtummaa suklaata (suklaapit. 70 %)
  • 150 gvalkosuklaata
Tulosta

Levitä taatelit puhtaalle leikkuulaudalle. Leikkaa jääkaappikylmästä marsipaanista reilun puolen sentin viipaleita. Leikkaa ne kolmeen osaan. Avaa taatelit ja täytä marsipaanilla.

Pane täytetyt taatelit kannelliseen, ilmatiiviiseen rasiaan ja pakasta yön tai päivän ajan.

Paloittele kuorrutusta varten suklaa teräs- tai posliinikulhoon. Kuumenna vettä pienessä kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, nosta kattila levyltä. Nosta kulho kattilan päälle, kulhon pohja ei saa koskea veteen, ja anna suklaan sulaa hitaasti välillä sekoittaen. Voit nostaa kattilan tarvittaessa takaisin hieman jäähtyneelle levylle, mutta vesi ei saa kiehua. Suklaan joukkoon ei saa missään vaiheessa joutua yhtään vettä, koska silloin suklaa kokkaroituu.

Kun suklaa on kokonaan sulanut, ota taatelit pakastimesta. Upota kahden haarukan avulla taateli kerrallaan nopeasti suklaaseen. Anna liian suklaan valua pois haarukan päällä. Nosta suklaa-marsipaanitaatelit varovasti mataliin kannellisiin rasioihin. Sulje kannet tiiviisti. Säilytä kuivassa viileässä paikassa tarjoiluun asti.

Koristele suklaa-marsipaanitaatelit vähän ennen tarjoilua valkosuklaalla, jonka olet sulattanut vesihauteessa. Anna koristelun jähmettyä.

•Ellet löydä kaupasta pieniä makeisvuokia, voit asetella taatelit yhtä hyvin sellaisenaan tarjoiluvadille. Tarjoa suklaataatelit samana tai seuraavana päivänä tai mahdollisimman pian valmistuksen jälkeen, jolloin ne ovat kauneimmillaan. Suklaapinta harmaantuu helposti, mikä johtuu sokerin kristalloitumisesta. Se ei vaikuta makuun. Lopun marsipaanin voit käyttää vaikka raastettuna marjapiiraan pinnalla.

Kommentoi »