Maku

Suklaa-kahvikakku

1 h 25 min
0
0

Suklaa-kahvikakku

Suklaa-kahvikakussa maistuu aromikas fariinisokeri. Suklainen kakku maistuu taivaalliselta myös ilman kuorrutusta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 300 gvoita (pehmeää)
  • 4 dlfariinisokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 dlsuklaata rouhittuna

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklkorppujauhoja

Kuorrutus

  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gvoita
  • 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 1/5 dltomusokeria

Koristelu

  • 2 rklsuklaarouhetta

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Suklaa-kahvikakku valmistuu näin:

Voitele ja korppujauhota noin 2 litran kakkuvuoka.

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon kahvi.

Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää suklaarouhe. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.

Jäähdytä kakkua vuoassaan noin 10 minuuttia. Kumoa vasta sitten ritilälle jäähtymään.

Mittaa kaikki kuorrutuksen aineet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä 5–10 minuuttia.

Levitä kuorrutus jäähtyneen suklaa-kahvikakun päälle. Koristele heti valko- ja maitosuklaarouheella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä