Maku

Suklaa-jättimarengit

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Suklaa-jättimarengit ovat päältä rapeita ja sisältä houkuttelevan pehmeitä. Suklaa antaa marengeille herkulliset vauhtiraidat. Suosittelemme!
GL
4.8
3
Julkaistu 13.11.2014


Reseptin ainekset (10 kpl)

  • 3 kplvalkuaista (koko M)
  • 1 1/2 dlsokeria (hienoa kidesokeria, Siro)
  • 45 gtummaa suklaata (esm. Fazer Pure Dark, cardamom & coffee)
Tulosta

Mittaa valkuaiset ja sokeri teräskulhoon. Nosta kulho kuumaa vettä (noin 90-asteista) sisältävän kattilan päälle.

Vatkaa valkuaisvaahto sähkövatkaimella vesihauteessa kuohkeaksi ja kovaksi. Vesi ei saa koskettaa valkuaiskulhon pohjaa, jotta marenkiseos ei pala pohjaan.

Nosta marenkimassa pois vesihauteesta.

Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa.

Kääntele suklaasula marenkimassaan nopeasti ja huolimattomasti siten, että marenkiin jää selkeitä raitoja.

Nosta marenkimassasta kahdella lusikalla isoja nokareita leivinpaperille uunipellille.

Kypsennä marenkeja 100-asteisen uunin keskilämmöllä noin tunti tai kunnes ne irtoavat leivinpaperista.

Sammuta uuni ja kuivata jättimarenkeja jälkilämmössä vielä tunti.

Säilytä suklaa-jättimarengit tiiviissä kannellisessa rasiassa.

3 kommenttia