Maku

Suklaa-hedelmäkakku

25 h 15 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
24 h 30 min
4
1
Julkaistu: 20.7.2005


Reseptin ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 400 gtummaa suklaata
  • 350 gvoita
  • 3 1/2 dlsokeria
  • 5 kplmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 3/4 dlkonjakkia

Kostutus

  • 1 3/4 dlkahvijuomaa

Pinnalle

  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Koristeluun

  • 1 kplcantaloupemelonia
Tulosta

Sulata paloiteltu suklaa joko kattilassa liedellä miedolla lämmöllä tai mikrouunissa sulatusteholla.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pyöreä, Ø noin 30 cm:n tasapohjainen vuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää seokseen munat yksitellen koko ajan tehokkaasti vatkaten. Lisää taikinaan suklaasula. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos taikinaan koko ajan kevyesti sekoittaen. Sekoita konjakki lopuksi nopeasti joukkoon.

Kaada taikina vuokaan. Nosta suklaakakku uuniin ja paista noin 30 minuuttia.

Kumoa vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Kostuta lämmin suklaakakku makeutetulla kahvijuomalla, jonka voit halutessasi maustaa tilkalla konjakkia. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Peitä kakun pinta pehmeästi aaltoilevalla vaahdolla ja koristele suklaa-hedelmäkakku melonipalloilla.

1 kommentti