Maku

Suklaa-hasselpähkinäpaistos ja punssijäätelö

50 min
0
0

Suklaa-hasselpähkinäpaistos ja punssijäätelö

GL
0
0
Teksti Merja Tammi
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 140 ghasselpähkinöitä
  • 120 gtummaa suklaata
  • 3 kplvalkuaista
  • 100 gvoita
  • 100 gsokeria
  • 3 kplkeltuaista

Lisäksi

  • 10 dlvaniljajäätelöä
  • 3 rklpunssia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Nosta kaikki aineet huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

Hienonna kuoritut hasselpähkinät teholeikkurilla jauheeksi, jollet saa jauhettua pähkinää kauppiaaltasi. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa liedellä.

Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa notkea voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita pähkinäjauhe varovasti joukkoon. Valuta sula suklaa seokseen. Nostele lopuksi kovaksi vatkatut valkuaiset varovasti seokseen ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uuninkestävään vuokaan (21×14×7 cm).

Kypsennä suklaapaistosta 15–20 minuuttia. Paistos saa jäädä keskeltä kosteaksi. Jäähdytä paistos vuoassaan. Voit panna paistoksen päälle painon jäähtymisen ajaksi, jolloin rakenne kiinteytyy ja paistosta on helpompi leikata.

Sekoita hiukan pehmenneeseen vaniljakermajäätelöön loraus punssia ja tarjoa pehmeän paistoksen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä