Kotivinkki

Suklaa-fondant

12 h 30 min
2
0

Suklaa-fondant

Fondant-vuoka on laiskan leipurin pelastus. Valmistus kestää vartin, sen jälkeen vuoka jääkaappiin ja seuraavana päivänä uuniin. Tarjoa suklaa-fondant paahdettujen mantelilastujen ja vattujen kera.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 250 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita
  • 5kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja

Päälle

  • 100 gmantelilastuja

Lisäksi

  • 1 lvaniljajäätelöä
  • ½ dlmantelilikööriä (esim. Disaronno)
  • 1 lvadelmia

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

1. Voitele vuoka (n. 25 x 25 cm) tai tee kaksi pienempää vuoallista, kuten kuvassa. Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa sykäyksittäin tai liedellä vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Vaahdota munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun taikinan pinnalla pysyy kahdeksikon kuvio. Siivilöi vaahtoon jauhot ja kaada jäähtynyt suklaasula sekaan. Kaada voideltuun vuokaan ja pidä vuoka peitettynä yön yli jääkaapissa.

3. Seuraavana päivänä: Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista fondantia noin 15–20 minuuttia vuoan koosta riippuen, kunnes leivonnainen on pinnalta kypsää ja sisältä valuvaa. Paahda sillä välin mantelilastuja kuumalla pannulla liedellä muutama minuutti pannua ravistellen.

4. Ota jäätelö pakastimesta ja anna sulaa valuvaksi, mausta liköörillä. Tarjoa suklaa-fondant lämpimänä mantelilastujen, jäätelön ja vadelmien kera.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä