Maku

Suklaa-basilikaraakakakku

1 h
3
0

Suklaa-basilikaraakakakku

Herkullinen ja terveellinen raakakakku vie kielen mennessään!
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 2 dlpähkinöitä
  • 1 dlkaakaonibsejä
  • 1 dltuoreita, pehmeitä taateleita

Cashewkermainen suklaa

  • 4 dlliotettuja cashew-pähkinöitä
  • 3 dlvettä
  • 2 tlpsyllium-jauhe
  • 1 dlraakakaakaojauhetta
  • 2 dlkookossokeria
  • 2 rklriisinlesejauhe
  • 8 kpltuoreita, pehmeitä taateleita
  • 1 kplkypsä avokado
  • 2,5 dlsulatettua kookosöljyä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 0,5-1 tlvaniljaa

Basilikatahna

  • 6 kplpehmeitä, tuoreita taateleita
  • 1 dlvettä
  • 2 rklsulatettua kookosöljyä
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 0,4 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Aloita kakun tekeminen liottamalla cashew-pähkinöitä useamman tunnin. 

Laita kookosöljy sulamaan vesihauteeseen. 

Poista taateleista kivet. 

Sekoita pohjan ainekset sauvasekoittimen yleiskone-osassa ja surraa kunnes tahna on koostumukseltaan sopiva. 

Painele tahna kostutetuin sormin tai leivinpaperin avulla irtopohjavuokaan. 

Valmista suklaatäyte. 

Sekoita vesi ja psyllium. Ole tarkkana psylliumin kanssa, sitä ei saa laittaa kakkuun liikaa jotta kakusta ei tule ns. limakakku.

Lisää kaikki täytteen raaka-aineet blenderiin ja anna sekoittua tasaiseksi. 

Valmista basilikatahna. 

Aloita tahnan valmistus sauvasekoittimen yleiskone-osalla ja jatka tarvittaessa pelkällä sauvasekoittimella korkeassa muoviastiassa jos ainekset eivät meinaa sekoittua kunnolla. 

Kaada pohjan päälle suklaatäyte ja koristele basilikatahnalla. 

Anna jähmettyä jääkaapissa n. puoli tuntia ennen tarjoilua. 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä