Maku

Suklaa-aprikoosikakku

3 h 20 min
4.2
4

Suklaa-aprikoosikakku

Suklaa-aprikoosikakku on muisto 90-luvulta. Kaakaolla maustettu kotoisa kakkupohja saa mehevyytensä aprikoosisoseesta ja kermavaahdosta. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 125 gvoita
  • 2 1/4 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 kplmunaa

Kuorrutus

  • 240 gaprikoosia (säilyke, sokeriliemi)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h 35 min

Piirrä ja leikkaa leivinpaperista pienen sydänvuoan (1 l) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat hyvin.

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita sokeri, jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään.

Vaahdota munat kevyesti sähkövatkaimella. Kaada joukkoon sokeri-jauhoseos ja voisula. Vatkaa nopeasti vatkaimen pienimmällä teholla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Poista leivinpaperi.

Valuta aprikoosit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Levitä sose tasaiseksi kerrokseksi lämpimän suklaa-aprikoosikakun päälle (ei reunoille).

Nosta jäähtynyt suklaa-aprikoosikakku jääkaappiin ja anna sen vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Pursota kermavaahto suklaa-aprikoosikakun päälle.

•Voit tehdä kakkupohjan myös irtopohjavuoassa.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä