Maku

Strösseli-cookiet

4
0

Strösseli-cookiet

Jättimäiset amerikkalaistyyliset strösseli-cookiet ovat söpön värisiä ja ihanan sitkoisia. Älä paista liian kypsiksi!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 110 gvoita
  • 2 dltomusokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlvaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/2 dlströsseleitä

Lisäksi

  • strösseleitä (pinnalle)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljatahna joukkoon.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja ruokasooda. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon, kääntele kunnes jäljellä on enää vähän jauhoviiruja. Sekoituksen loppuvaiheilla lisää strösselit.

Laita taikina jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.

Ota jäähtynyt taikina jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta n. 1/2 dl:n kokoisia nokareita, älä litistä. Jätä reilusti leviämisvaraa.

Ennen paistoa painele keksien päälle vielä strösseleitä.

Paista keksejä uunissa n. 12-15 minuutin ajan tai kunnes keksit ovat saaneet reunoilta hieman väriä mutta ovat vielä vaaleita keskeltä. Anna jäähtyä ritilällä.

Säilytä jäähtyneitä keksejä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä