Maku

Spelttisiskot

1 h 50 min
0
0

Spelttisiskot

MA
MU
VE
0
0
Spelttijauhot ovat tavallisia vehnäjauhoja kalliimpia, mutta tekevät sämpyläsiskoista maukkaat ja trendikkäät.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 1/2 lvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 5 dltäysjyväspelttijauhoja
  • 8 dlspelttijauhoja

Vuoan voitelu

  • 2 tlrypsiöljyä

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita joukkoon täysjyväjauhot. Alusta taikinaan spelttijauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Muotoile se 40 cm:n pituiseksi tangoksi ja leikkaa 12 palaan.

Nosta palat vierekkäin suorakaiteen muotoiseen voideltuun uunivuokaan (25 cm x 35 cm).

Peitä vuoka liinalla ja anna kohota 20 minuuttia.

Nosta vuoka kylmään uuniin ja pane uuni lämpenemään 200 asteeseen, sämpylät kohoavat vielä uunin lämpenemisen ajan. Kun uuni on 200-asteinen, paista sämpylöitä vielä noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä