Maku

Spelttipatongit

10 h 25 min
5
0

Spelttipatongit

MU
0
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 7 1/2 dlvettä
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 35 ghiivaa
  • 4 tlsuolaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 10 dlspelttijauhoja
  • 10 dlvehnäjauhoja

Tee näin

10 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 h

Aloita leivän valmistus edellisenä iltana. Mittaa suureen kulhoon kylmä vesi ja jogurtti. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen. Alusta kimmoisa taikina.

Peitä kulho kannella tai muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.

Nosta aamulla kulho huoneenlämpöön ja anna taikinan lämmetä tunnin ajan. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja ripottele taikinan pintaan reilusti jauhoja. Paina taikina suurella, terävällä veitsellä kahtia. Painele kumpikin taikinapuolikas kymmeneen pitkulaiseen palaan.

Nostele palat leivinpaperoiduille uunipelleille ja peitä liinoilla. Anna spelttipatonkien kohota noin 40 minuuttia. Kuumenna tällä välin uuni 250 asteeseen.

Paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 15 minuuttia, kunnes spelttipatongit ovat saaneet rapean pinnan.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä