Maku

Speltti-sienirisotto

35 min
0
0

Speltti-sienirisotto

Risoton voi valmistaa herkullisesti myös spelttihelmistä. Sitruunainen pinaattilisäke sopii hyvin kermaisen risoton kylkeen.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 4 dlkasvislientä
  • 1 kplsipuli
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 250 gsiitakesieniä (1 rs)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 dlspelttihelmisuurimoita
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 3/4 dlparmesanjuustoa raastettuna

sitruunainen pinaattilisäke

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulin kynsi
  • 1 kplsipuli
  • 150 gpinaattia (1 rs)
  • 1/2 kplsitruunan mehu
  • 1/2 rklhunajaa
  • 1/4 tlchilihiutaleita
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Kuumenna öljy toisessa kattilassa. Lisää aivan pieneksi silputtu sipuli ja valkosipuli sekä pilkotut sienet. Kuullota pannulla. Lisää spelttihelmisuurimot ja kuullota niitäkin pari minuuttia. Mausta pippurilla ja muskottipähkinällä. Lisää valkoviini, sekoita ja anna sen imeytyä suurimoihin. Lisää vähitellen kauha kerrallaan kasvislientä suurimoiden joukkoon sekoittaen hyvin ja anna imeytyä välillä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen. Jatka noin 20-25 minuutin ajan tai kunnes suurimot ovat sopivan pehmeitä. Lisää parmesanraaste ja sekoita. Tarjoile heti pinaattilisäkkeen kanssa. 

Lisätessäsi nestettä valmista pinaattilisäke. Kuullota pannulla öljyssä sipulisilppua. Lisää pinaatti ja anna kypsyä kasaan parin minuutin ajan. Lisää sitruunan mehu, hunaja, chili, mustapippuri ja suola. Paista kunnes sitruunanmehu on imeytynyt.   

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä