Kotivinkki

Speltti-punajuuripata

0
0

Speltti-punajuuripata

Teksti Kaisa Torkkeli
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 dlrikottuja spelttijyviä
  • 6-8punajuurta
  • 2porkkanaa
  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlsokeria
  • 7 dlvettä
  • 2 tlkuivattua tinjamia
  • 2 dlkermaa
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Huuhdo spelttijyvät huolella. Liota jyviä yön yli runsaassa vedessä. Valuta vesi pois ja huuhdo jyvät.
2. Kuori ja halkaise punajuuret ja porkkanat.
3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulipalat padassa pienessä tilkassa öljyä. Ripottele pinnalle sokeria.
4. Lisää pataan punajuuri- ja porkkanalohkot, vesi, spelttisuurimot ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi.
5. Hauduta pataa kannen alla uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunnin ajan.
6. Lisää kerma ja suolaa maun mukaan. Sekoita pataa ja hauduta sitä vielä ilman kantta noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa pata salaatin ja suolakurkkujen kanssa.

Huom! Jyvien liotusaika on 8-12h.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä