Maku

Spagettikurpitsafritterit – juustoraaste ja pekoni nostavat kurpitsapihvit uudelle tasolle

1 h 10 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen40 min
Spagettikurpitsafrittereiden eli kurpitsa-pekonipihvien salaisuus on taikinaan lisätty juustoraaste. Pihvit paistetaan tavallista runsaammassa öljyssä, ja siksi lopputulos on erityisen rapea ja mehevä. Tätä teet toistekin!
GL
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4–6 annosta)

  • 1 (1 kg)pieni spagettikurpitsa
  • 150 ggruyèrejuustoa
  • 140 gpekonia
  • ½ dllehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1muna
  • 1 dlkikhernejauhoja
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 2 dlrypsiöljyä
Tulosta

Spagettikurpitsafritterit tehdään näin:

  1. Halkaise kurpitsat pitkittäin. Laita puolikkaat pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Kypsennä kurpitsanpuolikkaita uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
  2. Ota kurpitsat uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
  3. Raasta sillä aikaa juusto, suikaloi pekoni ja hienonna lehtipersilja.
  4. Koverra hieman jäähtyneiden kurpitsanpuolikkaiden kurpitsanlihaa haarukan avulla pitkiltä reunoilta keskelle päin, jolloin malto irtoaa kuoresta spagettimaisen nauhamaisesti.
  5. Sekoita kurpitsanauhat, juusto, puolet pekonista, muna ja jauhot keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kuumenna öljy valurautapannussa. Annostele pihvimassaa lusikalla pannulle pieniksi keoiksi, painele hieman ja paista molemmin 3–4 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  7. Kun kaikki pihvit on paistettu, paista pannulla vielä loput pekonit rapeiksi. Murustele pekonit kurpitsafrittereiden päälle ennen tarjoilua.

Vinkki!

Gruyèren lisäksi kurpitsa-pekonipihveihin sopii hyvin myös cheddarjuusto.

MITÄ PIDIT?
0