Sorvarin syksyinen suolalahna

45 min
0
0

Sorvarin syksyinen suolalahna

MU
GL
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 glahnaa
  • 4 kplmunaa
  • 1 kplsipulia
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1 rkltuoretta lipstikkaa (silputtuna)
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Lisäksi

  • 10 kplpunajuurta
  • 2 rklvoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Avaa lahnan vatsa, ota pois sisälmykset ja huuhdo ja kuivaa kala.
Sekoita keskenään hienonnetut kananmunat, silputtu sipuli ja silputut yrtit. Mausta seos ripauksella valkopippuria ja muskottipähkinää. Pane täyte lahnan sisään.
Laita uunipellille kilo merisuolaa. Pane täytetty lahna merisuolan päälle uunipellille ja peitä se kilolla suolalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori ne ja lohko paloiksi. Paista pannulla voissa.
Tarjoa kala ja punajuuret tuoreen ruisleivän ja piimän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä