Maku

Sorbetti – keveän kuohkea jääherkku on helppo tehdä itse, katso ohje!

6 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h
Sorbetti on keveän kuohkeaksi vatkattu jäinen herkkujälkiruoka. Samettisen rakenteen salaisuus on ravintolakeittiöissä pitkään käytössä ollut glukoosisiirappi. Nappaa sorbetin perusohje ja makuvaihtoehdot!
GL
MA
KA
0
0
Julkaistu: 28.7.2021


Ainekset (6 annosta)

Sorbetin perusohje

  • 8–10 dlmarjoja tai hedelmäpaloja (esim. vadelmia, mangoa, mustikkaa, mansikkaa)
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • (1vaniljatanko)
  • 1½ dlglukoosisiirappia
  • 2 rklsitruunanmehua tai makuun sopivaa likööriä

Lisäksi

  • 2valkuaista
  • ½ dlsokeria
Tulosta

Sorbetti valmistuu näin:

  1. Kiehauta sokeri ja vesi (sekä vaniljatanko) kattilassa. Anna jäähtyä (poista vaniljatanko jäähtyneestä sokeriliemestä). Jos haluat nopeuttaa jäähtymistä, nosta kulho kylmävesihauteeseen.
  2. Soseuta marjat tai hedelmät. Jos käytät vadelmia, paseeraa eli siivilöi siemenet pois.
  3. Sekoita marja- tai hedelmäsose ja mausteet sokeriliemeen.
  4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto sorbettiseoksen joukkoon varovasti nostellen. Pane massa pakastimeen sekoituskulhossa.
  5. Pakasta sorbettia ensin noin 2 tuntia ja sekoita massa notkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita halutessasi uudestaan tunnin päästä. Jatka pakastamista vielä vähintään 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli. Voit valmistaa sorbetin myös jäätelökoneella.

Rakennetta glukoosisiirapilla

Glukoosisiirappi on mainio apu kotijäätelön valmistajille. Sen avulla saa tehtyä samettisen pehmeää kotijäätelöä ja sorbettia, jopa ilman jäätelökonetta. Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista, minkä ansiosta jäätelöön ja sorbettiin saadaan oikeanlainen hileetön suutuntuma ja pehmeä, suussa sulava rakenne. Maultaan se on vähemmän makeaa kuin tavallinen siirappi.

Kommentoi »