Kotivinkki

Söpöt marenkikuuset

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Viimeistele söpöt marenkikuuset koristehelmillä ja tähtikoristeilla. Marenki syntyy hyvin vaahdotetuista valkuaisista ja sokerista.
2
0
Julkaistu: 18.11.2015


Ainekset (n.20 kpl)

  • 3kananmunan valkuaista
  • 1 dlsokeria
  • vihreää elintarvikeväriä
  • koristehelmiä ja tähtikoristeita
  • tomusokeria
Tulosta
1. Erottele kananmunan valkuaiset ja laita ne kulhoon. Vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa osassa.
2. Vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi.
3. Värjää marenki vihreällä elintarvikevärillä. 4. Laita pursotinpussiin keskikokoinen suutin. Lusikoi marenkimassa pussiin.
5. Pursota leivinpaperin päälle kuuset. Aloita pursottaminen kuusen alaosasta. Pursota ensin halkaisijaltaan noin 5 cm:n ympyrä ja jatka pursottamista pienentämällä halkaisijaa kerros kerrokselta.
6. Kypsennä marenkeja uunissa 120 asteessa noin 1 tunti ja 40 minuuttia.
7. Koristele kuusimarengit pienillä koristehelmillä ja tähtikoristeilla. Ripottele vielä tomusokeria pienen sihdin läpi kuusten päälle lumista joulutunnelmaa tuomaan.
Ohje on julkaistu Kaikkien aikojen Jouluherkut -lehdessä 2/2014.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentoi »