Maku

Sopivasti tulinen chili sin carne

50 min
5
0

Sopivasti tulinen chili sin carne

Sopivasti tulinen chili sin carne maistuu erinomaisesti kylmänä syyspäivänä.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipuli
  • 3 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 kplpunainen chili
  • 2 kpladobokastikkeeseen säilöttyjä chipotle chilejä (la costena)
  • 2 rklchili säilykkeen adobokastiketta
  • 1 kplpurkki punaisia linssejä (go green säilyke 290g)
  • 1 kplpurkki mustia papuja (go green säilyke 285g)
  • 1 gpurkki kidneypapuja (400g säilyke)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 rkltomaatti pyreetä
  • 3 dlkasvislientä
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta (sweet)
  • 1 tljauhettua jeeraa (juustokuminaa)
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 rklkuivattua oreganoa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • smetanaa
  • tuoretta korianteria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Poista halutessasi chilistä siemenet ja hienonna chili veitsellä. Hienonna säilötyt chipotle chilit. Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää pataan hienonnettu valkosipuli ja chilit. Kuullota vielä muutama minuutti.

Lisää pataan tomaattimurska, tomaattipyree, adobokastike ja kasvisliemi. Valuta säilyke pavut sekä linssit hyvin siivilässä. Lisää pavut sekä linssit pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pataan mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile keitetyn riisin, smetanan ja tuoreen korianterin kera. Chili sin carne sopii erinomaisesti myös tortillojen täytteeksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä