Maku

Sokeriton luumuhillo kuivatuista hedelmistä ja taateleista

2 h 20 min
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
0

Kuivatut luumut ja taatelit makeuttavat sokerittoman hillokkeen. Makeus riippuu myös siitä, kuinka kypsiä luumuja käytät.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (1 l valmista hilloa)

  • 1 ½ kg luumuja
  • 15kuivattua, pehmeää luumua
  • 15kuivattua, pehmeää taatelia
  • 1–3 dl omenamehua tai vettä

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Pese ja halkaise luumut. Poista kivet ja leikkaa hedelmäliha muutamaan osaan. Paloittele myös kuivatut luumut ja taatelit.

Nosta hedelmäpalat kattilaan. Lisää 1 dl mehua ja anna kiehua hetki sekoitellen.

Peitä kattila kannella ja säädä lämpöä pienemmälle. Anna hillokkeen hautua 1–2 tuntia. Sekoita ahkerasti hautumisen aikana. Jos seos uhkaa kuivua liiaksi, lisää nestettä desi kerrallaan.

Purkita sileäksi hautunut hilloseos puhtaisiin, kuumiin purkkeihin. Sulje, ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Tässä luumuhillossa ei ole lisättyä sokeria, joten se ei säily yhtä hyvin kuin perinteinen hillo. Säilytä hillo jääkaapissa ja käytä se kuukauden kuluessa.

MITÄ PIDIT?
0