Maku

Sokeriliemessä keitetyt sitrushedelmät

24 h 15 min
0
0

Sokeriliemessä keitetyt sitrushedelmät

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Pekka Vainonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kplsitruunaa
  • 1 kplappelsiinia
  • 700 gsokeria
  • 5 dlvettä

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Pese sitrushedelmät huolellisesti kuumalla vedellä, harjalla ja astianpesuaineella ja kuivaa ne. Leikkaa hedelmät viipaleiksi.

Kuumenna sokeria ja vettä laakeassa kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Kuumenna liemi kiehumispisteeseen.

Lisää sitrusviipaleet poreilevaan liemeen ja hauduta hedelmiä 10–15 minuuttia. Älä anna niiden kiehua. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Jätä kattila huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

Nosta sitrusviipaleet liemestä reikäkauhan avulla ja jätä hedelmät valumaan tunniksi. Nosta valutetut hedelmät voi- tai leivinpaperille ja anna niiden kuivua vielä parisen tuntia.

Sokeriliemessä keitetyt hedelmät kannattaa käyttää seuraavan kolmen vuorokauden aikana. Säilytä valmiit viipaleet ilmatiiviissä rasiassa. Pane viipaleiden väliin voipaperia.

•Käytä jäljelle jäänyt sitrusliemi jääteen maustajaksi ja makeuttajaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä