Kotivinkki

Sokerikakku eli enkelikakku

1 h 10 min
2.7
0

Sokerikakku eli enkelikakku

Sokerikakku on helppo leipomus, joka syntyy lähikaupan aineksista. Hellittelynimi enkelikakku muistuttaa pumpulinpehmeästä taikinasta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 palaa)

  • 4munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • (1 tl leivinjauhetta)

Täyte

  • 1 prkvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (2 ½ dl)
  • tai vastaava määrä vispi- tai kuohukermaa (esimerkiksi Flora Vispi)
  • 3 dlmansikkahilloa

Päälle

  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Kääntele taikina sekaisin.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kahden litran kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia.
 

3. Ota kakku uunista. Anna hieman jäähtyä ja kumoa.
 

4. Leikkaa täysin jäähtynyt sokerikakku kolmeen kerrokseen. Täytä välit mansikkahillolla ja kuohkealla kermavaahdolla. Koristele pinta halutessasi valkosuklaalevystä juustohöylällä vuolluilla valkosuklaalastuilla.

Valmistusaika: 20 min + 30 min taikinan kovettuminen + 20 min paistaminen

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä