Maku

Sokerihuurteiset karpalokeksit

30 min
5
1

Sokerihuurteiset karpalokeksit

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklmaitoa
  • 1 1/2 dlkuivattuja karpaloita

Lisäksi

  • sokeria
  • tomusokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Ota voi huoneenlämpöön ajoissa.

Vatkaa pehmeä voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi, lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Kaada maito sokeri-munaseokseen ja siivilöi joukkoon jauhoseos, kääntele tiiviiksi taikinaksi. Ota taikina kulhosta, painele se jauhojen avulla noin kolmen sentin paksuiseksi pötköksi ja laita kylmään jäähtymään.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikina n. tunnin kuluttua kylmästä ja leikkaa se kahteenkymmeneen samankokoiseen palaan. Pyörittele palat kämmenten välissä palloiksi, litistä hieman.

Kaada yhteen astiaan sokeria, toiseen tomusokeria, ja pyörittele pallot ensin tavallisessa sokerissa, sitten tomusokerissa. Jätä leivinpaperille kunnolla leviämisvaraa. Paista uunissa noin 14 minuutin ajan, tai kunnes keksit ovat levinneet ja saaneet hieman väriä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä