Soijarouhekastike
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Tarjoa soijarouhekastike esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Tee samalla isompi satsi pakkaseen ja käytä pizzoihin, lasagneen ja perunasosepaistokseen.

Reseptin ainekset 4 annosta
2 dltummaa soijarouhetta
1/2 dlrypsiöljyä
n. 1 dlvettä
2 rklsoijakastiketta
Tomaattikastike
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1/2 lkasviksia raastettuna tai pilkottuna esim. 1 porkkana 1/2 kesäkurpitsa ja 1/2 paprika
2 rklrypsiöljyä
2 rkltomaattipyreetä
2 tlpaprikamaustetta
1 tltimjamia
2 tlsokeria
mustapippuria
1 tlsuolaa
1 prktomaattimurskaa (500 g)
1/2 - 1 dlvettä
1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää soijarouhe. Paista hetki.
2. Lisää vesi muutamassa erässä välillä sekoittaen. Vesi imeytyy soijarouheeseen ja rouhe turpoaa. Lisää lopuksi soijakastike. Siirrä rouhe toiseen astiaan ja valmista tomaattikastike.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja pilko tai raasta valitsemasi kasvikset.
4. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipuli ja kasvikset. Kuulota sekoittaen. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoittele minuutin verran kuumalla pannulla.
5. Lisää lopuksi tomaattimurska. Huuhdo purkki vedellä ja kaada myös vesi pannulle. Anna hautua miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia.
6. Sekoita soijarouhe valmiiseen kastikkeeseen. Tarjoa soijarouhekastike esimerkiksi pastan kanssa.