Maku

Snickerskakku

3 h 30 min
4.4
1

Snickerskakku

Syntinen yhdistelmä suklaata, kinuskia ja suolapähkinöitä.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 300 gdigestivekeksejä (täysjyvä)
  • 100 gvoita
  • 2 rklkaakaojauhetta

Kinuskitäyte

  • 3 dlruokosokeria
  • 1 dlvettä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 175 gvoita
  • 1 dlsuolapähkinöitä

Suklaatäyte

  • 250 gtummaa suklaata
  • 100 gvoita

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN2 h

Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murenna digestivekeksit ja sekoita joukkoon kaakao. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurujen joukkoon. Painele keksiseos vuokaan, myös reunoille. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä kinuskitäytteen valmistuksen ajan.

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja nosta liedelle keskilämmölle. Sekoittele välillä, kun sokeri on liuennut lisää lieden lämpöä. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seos alkaa ruskistua ja on muuttunut siirappimaiseksi. Poista kattila liedeltä ja lisää kerma sekä voi. Siirrä takaisin liedelle ja kiehauta. Keitä sekoitellen 5min. Rouhi suolapähkinät veitsellä ja sekoita kinuskin joukkoon. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada sitten kakkupojan päälle. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä tunnin verran.

Rouhi suklaa veitsellä ja kuutioi voi. Sulata suklaa ja voi varovaisesti kattilassa, välillä sekoittaen. Kaada kinuskikerroksen päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä muutama tunti ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voitele irtopohja vuoka ennen leivinpaperin laittamista niin leivinpaperi pysyy paremmin paikoillaan. Kakkupohjan painelu irtopohjavuokaan helpottuu.
MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä