Maku

Snickers-whoopiet

1 h
4.3
1

Snickers-whoopiet

Snickers-whoopiet ovat tutun muotileivonnaisen uusi suolaisen pähkinäinen makumuunnos kaikkien suklaanystävien mieleen. Suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Pohjat

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 50 gvoita
  • 1 3/4 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlruokakermaa

Täyte

  • 1 dlmaapähkinävoita
  • 100 gtuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa 23-25%)
  • 1 dlmuscovadosokeria (tummaa)
  • 1 dlsuolapähkinöitä (hienoksi rouhittuna)
  • 1 tlvaniljasokeria

Päälle

  • 100 gtummaa suklaata

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Vatkaa kulhossa öljy, pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele ne öljy-sokeriseokseen. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa. Lisää ruokakerma ja sekoita tasaiseksi.

Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta pieniä pyörylöitä (Ø noin 3 cm) leivinpaperille, uunipellille. Tasoita pyörylöiden pinta tarvittaessa jauhotetuin sormin.

Paista whoopiepohjia 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, tai kunnes ne saavat kauniin värin. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Valmista täyte. Vatkaa maapähkinävoi, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Lisää rouhitut suolapähkinät ja vaniljasokeri. Siirrä täyte tarvittaessa jääkaappiin odottamaan.

Lusikoi täytettä whoopie-pohjalle ja nosta toinen pohja päälle kanneksi.

Sulata paloiteltu tumma suklaa joko mikroaaltouunissa miedolla teholla tai vesihauteessa teräskulhossa. Siirrä suklaasula pursotin- tai pakastepussiin. Leikkaa kulmaan reikä ja pursota suklaa viiruiksi whoopie-leivosten päälle.

Säilytä snickers-whoopiet viileässä, kannellisessa rasiassa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä