Snickers-palat

4 h
4
2

Snickers-palat

Snickers-patukoissa yhdistyvät suklaa, suolainen maapähkinä ja makea nougat, ja kotona voi melko vaivattomasti luoda oman version klassikkopatukasta. Snickers-paloissa on melko monta välivaihetta ja kerrosta, mutta suurin osa kerroksista syntyy helposti.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 200 gtummaa suklaata (kaakaopitoisuus 40-50 %)
  • 1/2 dlmaapähkinävoita (sokeroimatonta)

Nougat

  • 1 kplkananmunan valkuaista
  • 3 rklhunajaa
  • 1 3/4 dlsokeria (+ 1 tl)
  • 1 rklvaaleaa siirappia
  • 3 rklvettä
  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • öljyä (voiteluun)

Kinuski

  • 200 gkondensoitua maitoa (valmiiksi keitettyä)

Päällinen

  • 200 gtummaa suklaata (kaakaopitoisuus 40-50 %)
  • 1/2 dlmaapähkinävoita (sokeroimatonta)

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN4 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Vuoraa 20×20-senttinen neliövuoka (silikoninen on paras!) leivinpaperilla.

Valmista ensimmäinen kerros sulattamalla pilkottu suklaa ja maapähkinävoi varovaisesti mikrossa vai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Valmista seuraavaksi nougat. Vaahdota huoneenlämpöinen valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi, lisää 1 tl sokeria joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kuumenna hunaja mikrossa tai kattilassa kiehuvan kuumaksi, kaada ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Laita vaahto sivuun odottamaan.

Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kuumenna keskilämmöllä kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää sitten lämpöä ja anna poreilla 5-7 minuutin ajan tai kunnes mittari näyttää 135 astetta.

Ota siirappi levyltä ja kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyttä, muutaman minuutin ajan. Kääntele lopuksi joukkoon maapähkinät.

Piirrä leivinpaperin toiselle puolelle vuoan kokoinen neliö, voitele leivinpaperi öljyllä. Levitä nougat neliön muotoiseksi leivinpaperille ja anna jähmettyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan. 

Kumoa nougat suklaakerroksen päälle, irrota leivinpaperi varovaisesti. 

Pehmennä kondensoitua maitoa lusikalla ja levitä sitten nougatkerroksen päälle tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Sulata pintakerroksen pilkottu suklaa ja maapähkinävoi varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi ja levitä kinuskikerroksen päälle tasaisesti. Voit vetää suklaaseen pituus- ja korkeussuunnassa ristikkäisiä vetoja. 

Anna koko komeuden jähmettyä jääkaapissa vielä n. tunnin ajan. Leikkaa n. 24 palaan ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki!

- Levy kannattaa leikata paloiksi ennen kuin päällimmäinen suklaakerros on ehtinyt täysin jähmettyä. Tällöin pehmeä kinuski- ja nougatkerros eivät pääse pursuilemaan rumasti reunoilta!
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä