Maku

Snickerdoodle-donitsit

25 min
0
0

Snickerdoodle-donitsit

Snickerdoodle- eli kaneli-sokerikeksit ovat amerikkalainen klassikko, ja tällä ohjeella klassikkokeksit saavat muotonsa snickerdoodle-donitseina. Uunissa paistetut snickerdoodle-donitsit sivellään paiston jälkeen voilla ja pyöritellään kaneli-sokeriseoksessa.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 3/4 dlsokeria
  • 30 gvoita (+ vähän voiteluun)
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/4 dlmaitoa (120 ml)

Pinnalle

  • 15 gvoita (sulatettuna)
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkanelia

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Ota muna ja maito huoneenlämpöön ajoissa.

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Siivilöi kulhoon venhnäjahot ja leivinjauhe, lisää muskottipähkinä ja sokeri.

Toisessa kulhossa vatkaa munan rakenne rikki, lisää maito ja hieman jäähtynyt voisula. Yhdistä märät aineet kuiviin nopeasti sekoittaen, älä ylivatkaa taikinaa.

Voitele 12-koloinen donitsipelti voilla ja pursota taikina koloihin. Täytä kolot taikinalla hieman vajaiksi. Paista uunissa n. 8 minuutin ajan tai kunnes donitsien reunoille on tullut hieman väriä.

Anna jäähtyä hetken vuoassa, ota donitsit sitten ritilälle jäähtymään pariksi minuutiksi.

Sulata voi mikrossa ja sivele sudilla donitsien päälle. Pyörittele kaneli-sokeriseoksessa.

Säilytä huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä