Maku

Smetanasilakat – kullankeltaisessa sahramismetanassa säilötyt silakat ovat juhlapöydän odotetuimpia aarteita

{
Aktiivinen
Passiivinen
Etikkaliemessä ja sahramin värittämässä smetanakastikkeessa säilötyt smetanasilakat ovat todellista herkkua. Poimi takuuvarma resepti visusti talteen!
3.4
0
Julkaistu: 29.11.2021


Reseptin ainekset

  • 500 gsilakkafileitä

Etikkaliemi

  • 4 dlvettä
  • 1 dletikkaa
  • ½ rkl suolaa

Sahramin värittämä smetanakastike

  • 200 gsmetanaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklsitruunanmehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ⅓ ps sahramia
  • 2 rklhienonnettua timjamia
Tulosta

Smetanasilakat valmistuvat näin:

  1. Perkaa silakat tai osta valmiita fileitä. Leikkaa fileistä selkäevä pois saksilla ja puolita fileet pituussuunnassa tai poista fileistä nahka vetämällä.
  2. Valmista ensin etikkaliemi sekoittamalla vesi, etiikka ja suola
  3. Upota fileet etikkaliemeen ja anna kypsyä jääkaapissa yön yli. Kaada liemi pois, valuta silakat huolellisesti lävikössä ja valmista smetanakastike sekoittamalla smetanaan hienonnettu valkosipulinkynsi, sitruunankuoriraaste, sitruunanmehu, suola, chilihiutaleet, sahrami sekä hienonnettu timjami.
  4. Lisää joukkoon silakkafileet. Sulje purkki tai peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Kommentoi »