Maku

Kesän kuumin ruoka! Grillissä tirisevät nyt Smash-burgerit, joiden juju on ronskisti littanaksi painettu pihvi

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Smash-tekniikassa maustamattomasta jauhelihasta pyöritellään ilmava pallo, joka litistetään vasta grillissä. Parilan tulee olla todella kuuma, vähintään 250 astetta, jotta pihviin muodostuu rapea pitsireuna.
3.5
0
Julkaistu: 30.6.2021


Reseptin ainekset (4 kpl)

  • 400 g naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17 %)
  • 2 tl sormisuolaa
  • ½ tl mustapippuria

Chilimajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1–2 rkl chilitahnaa

Lisäksi

  • 4 pehmeää perunasämpylää (esim. Vaasan)
  • 50 g vaaleaa cheddarjuustoa
  • ½ ps (à 100 g) jääsalaattia
  • 1pieni punasipuli
  • 1suolakurkku
Tulosta

Smash-burgerit valmistuvat näin:

  1. Valmista chilimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään.
  2. Leikkaa juusto ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Huuhtele ja leikkaa salaatti. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi suolakurkku.
  3. Pyörittele maustamattomasta jauhelihasta neljä ilmavaa palloa.
  4. Kuumenna parila tai pannu todella kuumaksi, vähintään 250 asteiseksi, jotta pihviin muodostuu rapea pitsireuna.
  5. Halkaise ja paahda sämpylänpuolikkaat nopeasti parilalla.
  6. Laita yksi jauhelihapallo kerrallaan parilalle ja litistä ohueksi noin ½ cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla, muurauskauhalla tai leivinpaperilla ulkopuolelta vuoratulla kasarilla. Litistä loput jauhelihapallot samalla tavalla.
  7. Käännä ja mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle juustolastuja ja anna niiden hieman sulaa.
  8. Lusikoi sämpylöiden päälle majoneesia, levitä salaattia ja nosta päälle pihvit, sipulirenkaita ja suolakurkkuviipaleita. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän toiselle puolikkaalle ja paina se täytteiden päälle.

Vinkki!

Muurarin työkalupakista tuttu laastikauha (esim. Sokeva) on oiva apuväline pihvin litistämiseen. Sen avulla pihvin saa painettua kuumaa parilaa vasten tukevasti. Muista pestä uusi muurauskauha huolellisesti ennen käyttöä.

Kommentoi »