Maku

Slurpsista! Rennolla otteella leivottu suppilovahvero-artisokkagalette vie kielen mennessään

55 min
0
0

Ronski sienigalette täytetään suppiksilla, sipulilla ja artisokansydämillä ja mehevöitetään maustetulla ranskankermalla. Lukijamme Mian sienipiiraan yllättävä yhdistelmä todellakin toimii!
Tulosta
Teksti Maku-toimitus

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 ½ tlsuolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl vettä

Täyte

  • 2sipulia ja sipulinvarsia (pieniä)
  • 5–10 dlsuppilovahveroita
  • 1 rklvoita
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • ½ tlsuolaa
  • 1 prk (160 g)säilöttyjä artisokansydämiä
  • ½ prk (à 240 g)maustettua ranskankermaa (Cuisine Creme Fraiche valkosipuli ja yrtit)

Voitelu

  • 1muna

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Valmista suppilovahverogalette näin:

  1. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää sekaan öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Paista hienonnetut sipulit ja sienet kevyesti voissa pannulla. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, timjami ja suola. Anna
  3. jäähtyä hetki.
  4. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ympyräksi Ø 30–35 cm. Levitä pohjalle ranskankermaa ja kaada sieniseos päälle. Jätä reunoille tyhjää tilaa noin 5 cm.
  5. Asettele puolitetut artisokansydämet täytteeseen. Taittele reunat päälle.
  6. Voitele piirakan reunat munalla. Paista 200 asteessa 30–35 minuuttia.
  7. Silppua hieman jäähtyneen suppilovahverogaleten päälle vielä timjamia ja sipulinvarsia.

”Resepti syntyi, kun mietin blogiini jotakin hyvää sienireseptiä. Piirakka on nopea ja helppotekoinen sekä kivan rustiikkinen. Halusin käyttää jotain harvemmin nähtyä yhdistelmää, ja kaveriksi sienille valikoitui artisokka.” , kertoo lukijamme Mia Uusitalo. Seuraa Mian kokkailuja Kakkuviikarin vispailuja -blogissa.

Kuva: Mia Uusitalo

MITÄ PIDIT?
0